datcha house met trapopbouw

Kavelwoning

Ebe115f2 6520 455f 8bd6 3506458693c9 full
  • Ebe115f2 6520 455f 8bd6 3506458693c9 small thumb
  • Cba224c6 70cc 4d20 aa06 ef68e8ce468a small thumb
  • 0bc8dbf5 2c4f 42c7 aa08 f31d493c64a2 small thumb

Varianten

Woningtype Afm. (b x l x h) in m BVO in m2 Inhoud in m3 EPC Prijs
vrijstaand 5,4 x 11,0 x 9,0 128,0 345,6 0,4 € 246.000

Omschrijving

Datcha house met trapopbouw is een vrijstaande woning die is geïnspireerd op de typisch Russische datcha's. Dit zijn zomerhuizen in het groen die in de loop der tijd zijn getransformeerd en uitgebouwd tot volwaardige woningen. Datcha house is zo ontwikkeld dat de basis opzet altijd hetzelfde is; een rechthoekige plattegrond met de entree aan de zijkant, die vervolgens op maat kan worden uitgebouwd en aangepast aan uw woonwensen. Zo kan er gekozen worden uit verschillende dakvormen, uit-/opbouwen en gevelmaterialen en kan de woning worden verbreed en verdiept. Hierdoor is elke datcha uiteindelijk uniek.

De woning heeft grote verdieping hoge ramen die zorgen voor veel daglicht, uitzicht naar buiten en een ruimtelijke beleving. De ramen hebben geïntegreerde aluminium luiken of ramen die te openen zijn om de woning te voorzien van frisse lucht van buiten. De aluminium kozijnen liggen vlak in de gevel en creëren een sterk contrast met de toegepaste natuurlijke gevelmaterialen. De entree van de woning is duidelijk herkenbaar verdiept in de gevel, om droog te kunnen staan als het regent.

Technische details

Gevelmaterialen:
Omdat over smaak niet valt te twisten, hebben wij de woning zo ontworpen dat de gevel in verschillende materialen kan worden uitgevoerd. Op deze manier ontstaat altijd een bijzondere en unieke woning. De gevelmaterialen zijn in veel verschillende kleuren leverbaar. Ook andere gevelmaterialen zijn op aanvraag mogelijk. De kozijnen zijn standaard van aluminium en worden uitgevoerd met een aluminium luik met kiepstand.

U kunt kiezen uit de volgende standaard gevelmaterialen:
- houten delen
- plaatmateriaal
- golfplaat
- houten shingles
- dakpannen
- leien

Duurzaam bouwen:
De basis woning is standaard voorzien van zonnepanelen op het dak en voldoet aan de EPC-norm van 0,4. De EPC kan vervolgens op verschillende manieren op maat worden verlaagd, afhankelijk van de eisen die u stelt aan de duurzaamheid van de woning.

Ecologisch bouwen:
Daarnaast kunt u nog verder gaan door de woning ecologisch te laten bouwen. Door toepassing van een houtskeletbouw bouwsysteem, natuurlijke materialen en een damp open gevel krijgt uw woning een gezond en comfortabel binnenklimaat. Natuurlijke isolatiematerialen zorgen voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid gedurende alle seizoenen. De woning heeft een laag energieverbruik, mede door toepassing van de ecologische bouwmaterialen, zonnepanelen en een modulaire duurzame technische installatie.

Kavels:
Datcha house is geschikt voor vrijstaande kavels met een bebouwingsbreedte vanaf 5,4m. De woning kan in diepte en breedte worden aangepast aan de afmetingen van uw kavel.

Vrij indeelbaar:
Datcha house is vrij indeelbaar, waarbij u kunt kiezen voor de hier afgebeelde standaard plattegronden of een indeling op maat. De woning wordt dan samen met de architect ingedeeld. De posities van de ramen en entree worden afgestemd op het kavel en de oriëntatie.

Contact

Kavelwoning / 8A Architecten
Van Nelle Ontwerpfabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Postbus 13052
3004 HA Rotterdam

010-8180139
www.kavelwoning.nl

contactpersoon:
Robert Uijttewaal (architect)
info@kavelwoning.nl


Meer informatie

Locaties

Dit ontwerp kan gebouwd worden op de volgende locaties: