Arjen Reas Ontwerper

E81bf66c b9bd 4b82 b164 d83f9ada8224 full
  • E81bf66c b9bd 4b82 b164 d83f9ada8224 small thumb

Omschrijving

Arjen Reas is geboren in 1981 in Alphen a/d/ Rijn. Na het afronden van zijn basisstudie en het werk binnen het familiebedrijf, wist hij dat zijn toekomst lag in het creëren en vormgeven. Aan het eind van zijn bouwkundestudie studeerde hij aan de HTS af op de complexiteit van het ontwerp en organisatie van een nieuw te bouwen ziekenhuiscomplex.
Hier is een nieuwe manier van ontwerpen toegepast, genaamd ‘Healing design’. Dit is een ontwerptechniek waar de factoren; kleur, licht, materiaal en ruimte worden gebruikt op een manier die het genezingsproces van de patiënt verkort en het gebruik van medicatie reduceert.
Deze kennis en wetenschap past Arjen ook toe in zijn verdere architectuurstudie aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Het gaat er volgens hem ook niet om dat een gebouw enkel een bijzonder beeld op levert, maar dat het een goede verbinding aan gaat met zijn omgeving en om de beleving van de gebruiker of bezoeker.

Na gewerkt te hebben bij verschillende en soms ook gerenommeerde architectenbureaus, zoals Kraaijvanger Urbis, startte Arjen Reas in 2010 zijn gelijknamige bureau om zijn kennis en visie in de praktijk verder uit te kunnen werken.

Door een nauw samenwerkingsverband met constructeurs, aannemers, adviseurs en andere specialisten is er een breed team ontstaan waarmee iedere opdracht met een maximaal resultaat wordt uitgewerkt. Door zelf als klein bureau te opereren, blijven de overheadkosten extreem laag in vergelijking met andere ontwerp- en architectenbureaus. Wel zo prettig om te weten, aangezien projecten vaak al duur genoeg zijn.

VISIE
Een architectonisch goed gebouw is als de hersenen in je lichaam. Het stuurt, geeft emotie en het laat je de directe omgeving ervaren. De fusie tussen licht, ruimte en routing is het sleutel-element van een goed gebouw. Anders dan het gebouw te zien als een object waar vorm het hoofdonderwerp betreft, is het juist het belevingsfenomeen van bewegen door het gebouw wat emotie en voldoening geeft in de ervaring van architectuur. In dit verzamelwerk speelt zich de zoektocht af hoe licht, routing en oriëntatie zich kunnen verzoenen in een ontdekking van projecten met ieder zijn eigen
programma.

Ontwerpen

Contact

Arjen Reas
Marlijnstraat 18
3192 BR Hoogvliet, Rotterdam
+31(0)10 8400412 | 06 12200253
info@arjenreas.nl