Groeiwoning

Architectuurstudio Haver

D598add5 3bbd 491a 9079 2189f265b46c full
  • D598add5 3bbd 491a 9079 2189f265b46c small thumb
  • F12af0c0 2cc4 416b a179 4b57c8da1e6b small thumb
  • 47875839 f84b 478a b6e6 0727e9b96358 small thumb
  • Baf36e4e b044 4dc9 b9f1 f25f71ce075b small thumb
  • C85a9738 3fb9 47d3 be49 c91875ba100d small thumb

Varianten

Woningtype Afm. (b x l x h) in m BVO in m2 Inhoud in m3 EPC Prijs
rij- of tussenwoning 6,0 x 12,0 x 7,0 125,0 490,0 0,4 € 225.000
rij- of tussenwoning 6,0 x 12,0 x 13,0 220,0 800,0 0,4 € 365.000
rij- of tussenwoning 5,4 x 11,0 x 13,0 210,0 655,0 0,6 € 345.000
rij- of tussenwoning 5,4 x 11,0 x 7,0 122,0 410,0 0,6 € 215.000
rij- of tussenwoning 4,8 x 11,0 x 13,0 186,0 580,0 0,6 € 305.000
rij- of tussenwoning 4,8 x 11,0 x 7,0 108,0 365,0 0,6 € 190.000

Omschrijving

De groeiwoning is ontworpen voor starter en gezin. Het huis bestaat uit een basis van 2 bouwlagen en biedt de mogelijkheid om uit te breiden met tot 4 bouwlagen en een dakterras.
Ruimtelijkheid vormt het basisprincipe in het ontwerp. Op iedere verdieping wordt de lengte, de breedte en de hoogte van de woning benadrukt met behulp van zichtlijnen. De trap vormt het hart die alle ruimten met elkaar verbindt. Deze opzet leidt tot een efficiënte plattegrond met een minimale verkeersruimte, waarbij de verschillende ruimten in elkaar overvloeien.

De trap fungeert tevens als opbergmeubel. Op iedere verdieping zijn kastenwanden langs de trap geplaatst, en op de begane grond benutten de berging en het toilet de ruimte onder de trap. Dit maakt een open en flexibele structuur mogelijk. De ruimten zijn onderling uitwisselbaar en kunnen naar wens worden ingedeeld en gebruikt.

Het ontwerp is gebaseerd op een bouwkavel van minimaal 4,8m x 11,0m. Aan de voorzijde wordt de woning uitgebreid met een erker die de zichtlijn in de woning aan de buitenzijde benadrukt. De gevel bestaat uit een kalkzandsteen binnen¬spouwblad en een metselwerk buitengevel. Aangevuld met hoogwaardige isolatie zorgt dit voor een epc van 0,6.

In de gevel zijn de ramen als grote gaten ontworpen. Deze benadering kan worden versterkt door het metselwerk te voorzien van een stuclaag die de massa met elkaar verbindt. Dit geeft de woning een moderne uitstraling. De toepassing van andere materialen is mogelijk in overleg met de architect.

Contact

Architectuurstudio Haver
Schimmelstraat 22 huis
1053 TG Amsterdam
06 24 66 89 96
info@architectuurstudiohaver.nl


Meer informatie

Locaties

Dit ontwerp kan gebouwd worden op de volgende locaties:

Thema's

Dit ontwerp is te vinden in de volgende categorieën: